Kőkútkert Étterem, Kékkút, Fő utca 8.

Kőkút Kert Étterem

Asztalfoglalás

Kérjük, hívja a +36 20 466 7617 -os telefonszámot. Köszönjük!

Étterem

A konyhában mindig élőben szól a zene…

A zsír sercenése vidám allegróban, mikor a „májsztró” laza csuklóval pergő ritmusra beleejti a húst, majd a vágódeszka fortisszimója a snidlinggel, amit a fazék lezáró cintányérja követ, mikor a fakanalat leütik szélén. De a legszebb hang később, a koncert után jön: az a kis érzéki hümmögés, mikor a vendég megkóstolja.”

Detti és Isti, étterem vezetők:

Séfünk:


Sziasztok!

Edit vagyok a Kőkút Kert Vendéglő főszakácsa. Már 13 éves koromban sokat sertepertéltem a konyhában, amíg anyukám és apukám dolgozott. Azóta nem volt idő, hogy eltávolodtam volna ettől a szép szakmától. Keszthelyen végeztem el a szakács iskolát és az idők során keményen dolgoztam, hogy minél több ételkülönlegességet megtanuljak és hogy azokat elsajátítsam. Dolgoztam külföldön is, de mindig úgy éreztem, hogy a magyar konyha az, ami igazán közel áll a szívemhez. Szeretem a magyaros ízeket és itt érzem jól magam, mert számomra mindig az a fontos, amikor egy elégedett vendég egy üres tányért küld vissza, ennél nagyobb dicséret nincsen számomra. Örülök, hogy rátaláltam erre a családias étteremre és szaktudásomat minden nap arra fogom használni, hogy a csapatunkkal, a folytonos fejlődésünk során egyre csak jobbat adhassunk a betérő vendégeinknek!

A vendéglátással Angliában kezdtem foglalkozni, miután Isti, aki már jó ideje ott dolgozott, egy szép napon beállított, hogy elkérjen engem szüleimtől. Mivel akkor még az egyetemen nemzetközi igazgatást tanultam, meg kellett várni a tervekkel a suli végét.

Isti a vendéglátást a Gundel Károly iskolában tanulta ki, és azóta is csak ebben tudja magát elképzelni. Angliában bárosként és felszolgálóként kezdtük, de rövid idő alatt az étteremvezetői pozícióig jutottunk, amiben először közösen, majd külön más-más helyen is kipróbáltuk magunkat. 

Eltelt néhány év, és már egy ideje vágytunk haza, de csak a nyaralásunkat tudtuk itt tölteni, amikor kedves ismerőseinkkel egy beszélgetés során felbukkant egy új lehetőség. Mindketten hezitálás nélkül döntöttünk, hazahúzott a szívünk Kékkútra, ráadásul végre újra együtt dolgozhatunk.

A munka a hely megteremtésével kezdődött. Fél év alatt előkészítettük a lehetőségét a vendégek fogadásának. Bár az étterem mára már elindult, de Andival és Gyurival, az épület tulajdonosaival, azóta is nap mint nap további új, izgalmas dolgokat tervezünk, miközben egyre tökéletesítjük receptjeinket, étlapunkat is.

Reméljük hamarosan meglátogattok bennünket, hogy néhány kellemes órát töltsetek itt nálunk, és kiránduljatok egyet a csodás Káli-medencében.

Sok szeretettel várunk benneteket.

Detti és Isti.

Séfünk:

Edit vagyok a Kőkút Kert Vendéglő főszakácsa. Már 13 éves koromban sokat sertepertéltem a konyhában, amíg anyukám és apukám dolgozott. Azóta nem volt idő, hogy eltávolodtam volna ettől a szép szakmától. Keszthelyen végeztem el a szakács iskolát és az idők során keményen dolgoztam, hogy minél több ételkülönlegességet megtanuljak és hogy azokat elsajátítsam. Dolgoztam külföldön is, de mindig úgy éreztem, hogy a magyar konyha az, ami igazán közel áll a szívemhez. Szeretem a magyaros ízeket és itt érzem jól magam, mert számomra mindig az a fontos, amikor egy elégedett vendég egy üres tányért küld vissza, ennél nagyobb dicséret nincsen számomra. Örülök, hogy rátaláltam erre a családias étteremre és szaktudásomat minden nap arra fogom használni, hogy a csapatunkkal, a folytonos fejlődésünk során egyre csak jobbat adhassunk a betérő vendégeinknek!

Haspók napok

NE HAGYD KI!

Megfőzöd?

Vagy inkább eszel nálunk?

receptajánlatunk...

Rántott borjú lábszár, tartármártás, petrezselymes burgonya.

HOZZÁVALÓK A lábakat forrasztólámpával szőrtelenítettem/perzseltem. Egy nagy pulykasütő lábas (csak ebbe fért el a láb) aljára sasliknyársakból rácsot csináltam, hogy ne süljön le benne a láb. Beletettem a zöldségeket nagy darabokban. A lábakat éles késsel bemetszettem hosszában, hogy majd ki tudjam csontozni. Végül beleszuszakoltam a lábasba. A fahéj és a szegfűbors kimaradt a teatojásból, de így is elfért a lábak mellett. Hat órán át főtt pici lángon. Néha leszedtem a

Tovább olvasom »
3 szelet kenyér; from 3 slices of bread
3 szelet kenyér; from 3 slices of bread

Asztalfoglalás

Kérjük, hívja a +36 20 466 7617 -os telefonszámot. Köszönjük!

Legújabb ételeink

Rántott húsos szendvics zsemlében

Rántott húsos szendvics zsemlében

Szalámis szendvics zsemlében

Szalámis szendvics zsemlében